Sport és játékok

Túrázás

Csillagtúrákhoz kiváló célpontok, látnivalók vannak a környéken: vízesések, barlangok, magaslatok, várromok és egy banya, aki jósol (ha viszel neki lilahagymát).

 

Hegyikerékpározás

A kerékpárral érkezőkre zegzugos utak, rejtett ösvények, eldugott tisztások, csillogó patakok várnak.

 

Túrasízés

A téli sportok szerelmesei a környező erdei utakon, ösvényeken barangolhatják be a Mátra hegyeit, hogy végül egy bögre forralt bor mellett pihenhessenek meg a kandalló előtt.

 

Szabadtéri játékok

A ház előtti mezőn szinte bármilyen szabadidős tevékenységet lehet űzni: foci, tollaslabda, méta, osztálykirándulások és erdei táborok számára nagycsoportos játékok, gitározás, birkapörkölt, papírsárkány. Előzetes egyeztetés után focilabdát és tollaslabda felszerelést – háló kivételével – a Hidegkúti Turistaház is tud biztosítani.

 

Sziklamászás

A közeli Csókakő és Báránykő kiépített sziklamászó útjai kezdőknek, haladóknak egyaránt izgalmas kihívást jelenthetnek. Ez Magyarország egyik legszebb sziklamászó helye: a Csörgőpatak völgyének két oldalán álló andezit sziklák egyikét délelőtt, a másikat délután süti nap, s a tornyokról csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre. Mászás után közös bográcsozás és csillagnézés közben fel lehet idézni a mászott utak nehézségeit, a mozdulatok szépségeit a turistaház előtti mezőn. Vendégeink saját eszközeikkel, az általuk szervezett csoportokban tudnak mászó-programokat szervezni. Kérjük ügyeljenek arra, hogy legyen megfelelő képzettségű vezető a csoportban. A mászható utakról bővebb leírás a partnereink között, Csókakő és Báránykő oldalán található.

 

Slackline

A "kötéltánc" lényege a test és a lélek egyensúlya. Zavartalan nyugalom és erős koncentráció szükséges ahhoz, hogy valaki végigmenjen a kötélen. Ha ez sikerül, az még csak a belépő a slackline által nyújtott élmények, kihívások világába. A szükséges felszerelésről és annak szakszerű összeállításáról vendégeinknek kell gondoskodniuk.

 

Rossz időre

Rossz idő esetén áthívjuk a banyát. Lehet vele társasjátékozni, kártyázni, zenélni, énekelni, könyvekből felolvasni neki, el lehet kérni a receptjeit (a lilahagymásakat nem adja oda…).