Megközelítés

A Hidegkúti Turistaházat Mátrakeresztes faluból lehet a legkönnyebben megközelíteni. Az autóval érkezők a faluban parkolhatnak, s gyalogosan jöhetnek tovább, vagy egy nagy kört téve az erdőben, egészen a házhoz is fel tudnak jutni autóval. A tömegközlekedéssel érkezőknek a Pásztó (Mátrakeresztes), Posta nevű megállónál érdemes a buszról leszállni, itt indul a sárga csík jelzés.


Mátrakeresztesről a Hidegkúti Turistaházhoz – gyalogosan

A turistaház mélyen bent van az erdőben, így a házhoz vezető séta és hegyvidéki környezet biztosítja, hogy az itt töltött idő igazi kikapcsolódás legyen. Három jelzett turistaúton lehet eljutni Hidegkútra.

A Zöld Sas Söröző előtt indul a sárga csík turistajelzés, mely a legrövidebb út, amelyen meg lehet közelíteni a Hidegkúti Turistaházat. Összesen 3 km, 250 méter szintemelkedés, fölfelé kb. 1 óra az út.

Az Óvár vendéglő előtti parkolóból induló piros csík (később zöld kereszt) turistajelzésen 6,3 km, 410 méter szintemelkedés megtétele, és fölfelé kb. 2 óra alatt érhetjük el a házat. Nagyon szép túra azok számára, akik a feljövetel mellett egy kis kirándulást is szeretnének tenni a Mátrában.

A vállalkozó szelleműek akár már Pásztóról is elindulhatnak gyalog a Hidegkúti Turistaházba a zöld kereszt turistajelzésen. Ezt a túrát – különösen nagyobb csomagokkal – csak gyakorlottabb túrázók számára ajánljuk. Végig jelzett úton haladhatunk, s összesen 14 km távot, 770 méter szintemelkedést kell leküzdenünk fölfelé nagyjából 4 óra alatt.


Mátrakeresztesről a Hidegkúti Turistaházhoz – autóval

A turistaház autóval is megközelíthető részben erdei úton. Az útvonal Mátrakeresztes falutól ezen a Google Térképen látható. Az útvonal utolsó 6,5 kilométere földút, erdészeti út! Részletes, nyomtatható útvonalterv ide kattintva tölthető le.
A Pásztó felé busszal indulók számára a menetrend innen letölthető.